Zit jouw vraag hier niet tussen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze deskundige adviseurs.
Bekijk hier de meest gestelde vragen over eigenschappen, toepassingen of bewerking van HPL Platen of algemene vragen en vragen over de werkwijze van 2ekeus.
De platen dienen met een cirkelzaag gezaagd te worden, bij voorkeur op een vaste zaagtafel. Gebruik een zaagblad met een fijne vertanding. Zaag nooit meerdere platen op elkaar. Door verschuiving van de platen kunnen er zaagfouten optreden. Om het beste zaagresultaat te behalen wordt een vaste zaagtafel met cirkelzaag geadviseerd.
Bij het maken van een uitsparing in de HPL-plaat gebruik je een decoupeerzaag. Gebruik hiervoor een stalen zaagblad met een medium tandgrootte. Let erop dat de zichtzijde van de HPL-plaat naar beneden gericht is tijdens het zagen.
Je gebruikt een cirkelzaag met een fijne vertanding voor het zagen van de platen. Voor bevestiging van de platen op gevel , wand of boeiboord gebruik je een schroefboormachine en stevig bevestigingsmateriaal. Met RVS schroeven voorkom je roestvorming. Deze RVS schroeven zijn bij ons verkrijgbaar. Lees meer over onze schroeven op de pagina bevestigingsmateriaal.
Bij bestellingen vanaf 3 platen of 10 m2 kunnen we de HPL-platen voor je op maat zagen. Wij nemen deze zaagkosten op in de offerte.
HPL platen dienen plat en in een droge & vorstvrije ruimte opgeslagen te worden. Het is belangrijk dat de (pallets met) platen op een vlakke ondergrond staan. Dek de platen zo mogelijk af met karton voor extra bescherming.
HPL heeft een glad en niet-poreus oppervlak dat snel en eenvoudig schoongemaakt kan worden. Dit maakt het materiaal relatief onderhoudsvriendelijk. Oppervlakkig vuil verwijder je het beste met een zachte, vochtige doek. Vlekken die hardnekkiger zijn kunnen verwijderd worden met een sopje van zachte zeep of milde (niet schurend) schoonmaakmiddel. Gebruik geen schuursponsjes. Deze laten krassen achter en maken het materiaal dof. Gebruik geen meubelpoetsmiddelen en middelen die wax bevatten. Deze laten een laagje op het oppervlak achter waardoor het makkelijker verkleurd of vlekt.
HPL is de afkorting van High Pressure Laminate, ook wel laminaat of kunststofplaat genoemd. HPL is opgebouwd uit papierpulp en fenolhars waaraan een harde transparante toplaag van melaminehars is toegevoegd. De taaie en elastische fenolkern maakt HPL bijzonder slagvast, terwijl de harde kunsthars zorgt voor een grote kras- en slijtvastheid. Het materiaal is bovendien zeer bestendig tegen chemicaliën en hitte.
Onze HPL exterieurplaten zijn ontwikkeld voor buitentoepassingen en daarom zeer UV- en weerbestendig. Door het sterke materiaal is geen sprake van verwering of aantasting door vocht, schimmel of houtrot. Daarbij verkleuren de platen nauwelijks onder invloed van UV-straling. Zo behouden ze jarenlang hun kleurechtheid. Dit geeft als bijkomend voordeel dat je ze niet hoeft over te schilderen.
Voor toepassingen binnenshuis zijn er onze interieur HPL platen.
HPL platen worden veel gebruikt als bouwmateriaal voor uiteenlopende binnen- en buitenprojecten. Door de bijzondere producteigenschappen is het materiaal bijzonder geschikt voor het maken of renoveren van onder meer gevels, dakranden, boeiboorden, dakkapellen en garageboxen. Ook wordt HPL verwerkt in huizen, bijvoorbeeld als wandbekleding of in vochtige interieurs zoals sanitaire ruimtes.
Wij werken al jarenlang samen met betrouwbare Europese leveranciers, waarmee we exclusieve afspraken hebben. Hierdoor kunnen we de HPL-platen extra goedkoop inkopen. Bij ‘tweede keus’ gaat het om platen die niet via de reguliere handel verkocht kunnen worden, maar wel een heel goede kwaliteit hebben. Op de pagina Over 2ekeus vertellen we hier meer over.
2ekeus is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12:30 en 13:00 tot 17:00 uur. Voor vragen of meer informatie kun je het contactformulier op deze website invullen, een mail sturen naar info@2ekeus.nl of telefonisch contact met ons opnemen: +31 (0) 342 443 086. We horen graag van je!
Een offerte opvragen gaat heel eenvoudig via het offerteformulier. Hier kun je al specifieke informatie invullen over je aanvraag. Zo weten wij direct wat je nodig hebt en kunnen we extra snel met je schakelen.
We streven ernaar om de producten zo snel mogelijk bij je af te leveren. Na betaling duurt het doorgaans 2-3 werkdagen voordat je de producten in huis hebt. Voor zaagorders staat een leveringstermijn van 3-5 dagen. We bevestigen de leveringsdag op de opdrachtbevestiging. Heb je vragen omtrent de levering, neem dan contact op met ons via info@2ekeus.nl of bel met het 2ekeus team : +31 (0)342 443 086.
Je kunt de producten op afspraak zelf af halen. We leggen de platen dan op het afgesproken tijdstip voor je klaar in ons magazijn aan de Mercuriusweg 15-A in Barneveld. Je kunt hier elke werkdag tot 16.30 uur terecht.
De bezorgkosten worden bepaald op basis hoeveelheid product en afleveradres. Deze kosten worden vooraf met je afgestemd en gecommuniceerd. Uiteraard vind je deze ook terug in je offerte.
Wanneer je de producten zelf komt afhalen, kun je bij 2ekeus contant betalen of pinnen.
Bij zaagorders of bezorging van je producten betaal je vooruit. De bankgegevens ontvang je nadat je order is geplaatst.
Als eerste handige artikelen boordevol klustips, informatie over de nieuwste producten en inspiratie voor je volgende klus. Dat wil je toch niet missen? Inschrijven op onze nieuwsbrief kan hier.