Daarom kiezen voor 2ekeus:

Deskundig advies
Scherpe prijzen
Groot assortiment
Europese A-kwaliteit
Zaagservice
Snelle levering
Afhaalmagazijn
Binnen- en buitenkwaliteit HPL

HPL Project

2ekeus HPL platen voor gevelbekleding woning

Bij een woonproject vlak over de grens in Duitsland zijn lichtgrijze en witte 8mm HPL platen toegepast als gevelbekleding.

HPL platen worden vaak verwerkt als wandbekleding in huizen of in vochtige interieurs zoals sanitaire ruimtes. Door de bijzondere producteigenschappen – zo zijn de platen weersbestendig, makkelijk te verwerken en eenvoudig te reinigen – is het materiaal bijzonder geschikt voor het maken of renoveren van onder meer gevels, dakranden, boeiboorden, dakkapellen en garageboxen.

Onze HPL platen zijn verkrijgbaar in binnen- en buitenkwaliteit. De buitenkwaliteit platen zijn geschikt voor toepassing op gevels, zoals bij deze woning in Duitsland. De gladde platen in verschillende kleuren geven het huis een bijzondere, moderne uitstraling. En het is nog makkelijk te onderhouden ook!

Wat is HPL?

High Pressure Laminate, ook wel bekend als laminaat of kunststofplaat is opgebouwd uit papierpulp en fenolhars waaraan een harde transparante toplaag van melaminehars is toegevoegd. De taaie en elastische fenolkern maakt HPL bijzonder slagvast, terwijl de harde kunsthars zorgt voor een grote kras- en slijtvastheid.

High Pressure Laminate, ook wel bekend als laminaat of kunststofplaat, is opgebouwd uit een groot aantal lagen papier en hars. Aan de boven- en onderzijde van onze HPL-platen is een toplaag aangebracht, die de plaat netjes afwerkt en de kleur bepaalt. Bijzonder aan de HPL-platen van 2ekeus.nl is dat de hars die wordt gebruikt, milieuvriendelijk is. Voor andere HPL soorten wordt meestal fenolhars gebruikt; een giftige en vervuilende stof. De platen van 2ekeus.nl zijn geperst met thermohardende, milieuvriendelijke harsen. En het resultaat is net zo sterk!

HPL voor de scherpste prijzen!

Bij 2ekeus.nl vind je hoogwaardige HPL-platen voor een heel scherpe prijs. Dat kan, doordat we al jarenlang exclusief samenwerken met een aantal Europese fabrikanten. Bij hen kopen we regelmatig (rest)partijen HPL in. Onder het 2ekeus label kunnen we deze platen heel voordelig op de markt brengen. Zo profiteren klussers, bouwprofessionals en andere organisaties van goed materiaal, voor een scherpe prijs.

2ekeus HPL platen voor A kwaliteit!
• Hoge Europese kwaliteit
• Verkrijgbaar in meerdere RAL kleuren
• In lengtes tot 4.20 meter
• In diktes van 4 tot 14mm
• Binnen- en buitenkwaliteit HPL platen
• Kunnen op maat gezaagd worden

2ekeus HPL gevelbekleding DL 1

Download nu de 2ekeus.nl folder

De nieuwe 2ekeus folder is nu beschikbaar. In deze gloednieuwe folder lichten we alle voordelen van onze HPL- en isolatieplaten toe, en vind je informatie zoals beschikbare HPL kleuren. 

Meer nieuws...